FAQ - Veelgestelde vragen

Waarom een Online-CV in plaats van het traditioneel CV?

Bij je zoektocht naar een baan kun je op verschillende manieren je CV etaleren. In de vertrouwelijke database van MixingPeople.nl wordt gebruik gemaakt van een bijzonder zoekfilter systeem. Dit systeem, dat de werkgevers mogelijk maakt efficiënt een passende kandidaat (jou dus!) te vinden, is onderdeel van het vertrouwelijk, overzichtelijk en eenvoudige Online-CV. Zie je ook de voordelen in van het Online-CV, maak je account eenvoudig aan, plaats je CV en wordt gevonden door je aanstaande werkgever.

Zijn mijn gegevens voor een ieder zichtbaar?

Beslist NIET. Je CV kan enkel door werkgevers worden ingezien die bij MixingPeople.nl een betaalde dienst afnemen. Daarnaast werkt MixingPeople.nl er continue aan het beveiligingsniveau van haar databases optimaal te houden.

Houd ik mijn account ook na het succesvol vinden van een baan?

Ja, echter omdat wij het zoeken naar geschikte kandidaten zo efficiënt en actueel mogelijk willen laten verlopen, vragen wij jou een kleine tegenprestatie bij het succesvol aanvangen of vervolgen van je carrière. Je kunt je account inactief maken of je kunt je afmelden bij MixingPeople.nl.

Wat is het belang van een eerste indruk bij het solliciteren?

Of je dit met je CV wilt doen of met een geschreven brief, probeer niet te imponeren maar doe er alles aan de beste vertolking van je persoon te geven. Jezelf zijn dus! Uit onderzoek blijkt dat de eerste indruk vaak doorslaggevend is bij gelijkwaardige CV’s. Het is daarom belangrijk je te presenteren met een foutloze brief, samenhangend CV en een goed verzorgd uiterlijk. Houd je waar nodig aan enige kledijcode.

Hoe onderhandel ik over mijn salaris?

Het antwoord op de vraag wat je CV waard is, wordt bepaald door een samenspel tussen werkgever en jou als kandidaat. Afhankelijk van het “gewicht” van je CV wordt een prijskaartje aan je te verlenen diensten gehangen. Werkgevers hanteren vaak een salarisgebouw dat wordt gekoppeld aan alle functies binnen het bedrijf. Vaak worden ook vaste salarissen aangeboden voor starters die net van de collegebanken komen, omdat deze in de praktijk nog traineeship trajecten zullen doorlopen. Het sterkste betoog voor een prima salaris is een vlekkeloos CV. Werk ernaast ook aan sterk verbaal betoog dat je salariseis verdedigbaar maakt. Neem in je salariseis ook zaken mee als carrièremogelijkheden, educatietrajecten, bereidheid tot het moeten reizen (bij een variabele werkplaats) en nog af te ronden (vak)opleidingen.

Kan ik zaken als leeftijd en afkomst desgewenst maskeren in mijn CV?

MixingPeople.nl gelooft erin dat kwaliteit altijd boven komt drijven ongeacht leeftijd, afkomst en/of geslacht. Werkgevers die onze diensten afnemen, committeren zich aan onze bedrijfsvisie en -filosofie. Maar mocht je bepaalde zaken toch niet willen weergeven in je CV, dan ben je hier uiteraard vrij in. Let wel op dat dit mogelijk uitleg behoeft bij eventueel contact.

Worden mijn gegevens voor andere doeleinden gebruikt?

Jouw zorg en de onze is je aan een passende baan te helpen. Wij streven geen enkel belang na dat gegevensoverdracht aan derden rechtvaardigt. Bij het afmelden van je account wordt je dossier op een veilige manier verwijderd uit onze database. Bij het inactief maken van je account blijven je gegevens voor MixingPeople.nl online voor het geval je je account wilt (re)activeren. Wel kunnen werkgevers die uitsluitend onze klant zijn bij een inactief account je gegevens NIET MEER traceren.

Hoe veilig is het online solliciteren?

MixingPeople.nl besteedt veel zorg en tijd aan een gedegen beveiligingsniveau. Je blijft zelf verantwoordelijk voor door ons verstrekte inloggegevens. Ga hier zorgvuldig mee om en deel deze nooit met anderen of laat deze nooit onbeheerd slingeren. Daarnaast zijn er steeds meer werkgevers die het internet gebruiken om kandidaten te “screenen”. Wees dus kritisch en alert met de uitlatingen die je bijvoorbeeld op Twitter doet of de foto’s die je bij Hyves achterlaat. Het devies luidt: laat geen kwaadaardige sporen achter op het net die imagoschadend kunnen zijn!

Hoe schrijf ik een uitnodigend(e) CV / sollicitatiebrief?

Een goede sollicitatiebrief is een brief die met zorg en aandacht is geschreven waarbij inhoudelijk is ingegaan op de vacature en een scherpe resumé van je overtuigde geschiktheid en getoonde interesse in je toekomstige werkgever staan. Neem niet hele stukken van je CV over in de brief en overdrijf niet in het verkopen van je persoon! Wij hebben nuttige tips voor je op een rij gezet zowel voor het maken van een sollicitatiebrief als voor een goed CV. Zie hiervoor Sollicitatie Info op de homepage.

Kan ik mijn gemaakte CV uploaden bij het aanmaken van mijn profiel?

Werkgevers zoeken steeds gerichter naar geschikte kandidaten en gebruiken hiervoor standaard weergaves. MixingPeople.nl heeft in navolging hiervan een Online-CV voor je ontwikkeld dat effectief en eenvoudig kan worden ingevuld. Met deze mogelijkheid vergroot je de kans om snel door je toekomstige werkgever gevonden te worden.

Wat moet in mijn profiel terugkomen aan informatie?

Het door jou met zorg aangemaakt profiel voorziet in een algehele indruk van jou als persoon. Dit is een goede aanvulling naast je CV dat je kunde en prestaties weergeeft. Voor het maken van je profiel moet je over een gezonde dosis zelfkennis beschikken. Het geniet aanbeveling je profiel door een directe naaste te laten lezen. Hiermee toets je je zelfbeeld aan het beeld dat anderen van je hebben. Vermijd in je profiel gebruik van privacygevoelige informatie. Deze komt immers voor een groot deel terug in je CV.

Voorbeeld profiel:

Ik beschouw mijzelf als een energieke gedreven projectconsultant waarbij resultaatgericht werken een hoofdberoepsethiek van mij is. Ik zoek de uitdaging in innovatie dan wel in realisatie van toekomstvaste oplossingen ten aanzien van pensioen(probleem)stellingen. Ik ben goed in staat projecten en activiteiten te verwezenlijken waarbij de praktische uitvoering van de steeds veranderende pensioenwet nageleefd wordt. Ik ben tevens initiatiefrijk waarbij ik oog blijf hebben voor detail(s). Mijn directe naasten zouden mij omschrijven als rationeel, competitief, ondernemend, toegefelijk en gebalanceerd.

Heb je een vraag die hier niet tussen staat?

Formuleer je vraag en laat het ons weten via het contactformulier. Wij zullen je z.s.m. hierover berichten.

Werkgever >

Wilt u ook personeel zoeken met MixingPeople.nl?

Lees meer >

Werkzoekende >

Jouw carrière begin en beheer je bij MixingPeople.nl!

Lees meer >